Solkraft

Solpaneler

 

Ideala förhållanden för solpaneler är ett tak som ligger någorlunda mot söder och med en lutning på mellan 15-45 grader, se tabell. Men solpaneler går även att installera på platta tak samt även på marken. I dessa fall använder vi oss av en ställning som ger lutning för att optimera effekten av solpanelerna.

Vi erbjuder nyckelfärdiga fullservice lösningar lokalt samt lösningar där du själv tar hand om installationen av solpanelerna.

 

Effektivitet

En tumregel för hur mycket elektricitet du får ut ligger på att 4 solpaneler (REC 4 x 1,65 m2 ) ger ~1000 kWh/år och en max effekt på ~1000 W ca 260-300 W/panel vid full solinstrålning, beroende på modell.

 

Ofta bygglovsbefriade

Solpaneler är bygglovsbefriade där kommunerna inte är detaljplanerade och ofta krävs inget bygglov även i detaljplanerade områden. Hör med kommunen innan du köper! Ett icke bindande offertunderlag kan du skicka in till Villavind innan du kontaktar kommunen.

Leverantörer

REC (Norge)

TRINA (Kina)

Fronius (Österrike)

SMA (Tyskland)

K2 (Tyskland)

ALTEC (Tyskland)

 

Så går det till

 

Steg 1: Ladda ned ett offertunderlag och skicka det till info@villavind.com eller via post, så att vi kan ta reda på vilka delar som behövs. Vi skickar tillbaka en analys och ett prisförslag till er.

 

Steg 2: Skicka snarast möjligt in en ansökan om statligt stöd till solceller till länstyrelselsen. Det finns idag möjlighet att få tillbaka hela 20 % av installationskostnaden för privatpersoner och 30% för företag.

 

Steg 3: Kontakta kommunen för att undersöka om det behövs bygglov eller byggansökan.

 

Fullservice erbjudande

Låt oss ta hand om steg 2-3. Vi erbjuder en nyckelfärdig fullservicelösning. Vi har både elektriker och montörer med erfarenhet av solpanelsprojekt.

 

info@villavind.com

 

eller utskriven per post till

 

Villavind AB

Rönneberga backe 4

261 91 LANDSKRONA

Mob: 0738 096106

 

 

 

 

 

 

 

Solkraft

ATT INVESTERA I SOLPANELER - LÖNAR SIG!

 

Villavind AB säljer och installerar nyckelfärdiga, högkvalitativa och prisvärda solpanelssystem. Vi arbetar endast med de allra bästa i branschen.

Våra solpaneler produceras av norska REC som valts till bästa solpanelproducent i solenergins föregångsländer Tyskland, Italien och Frankrike.

Regeringens nya bestämmelser för försäljning av överskottsproduktion av el innebär att man nu kan få mer än 1,50 kr/kWh* !

Detta innebär en säker investering och en kortare återbetalningstid för en investering i solpaneler/solenergi.

Dessutom finns det möjlighet att få tillbaka upp till 20-30 % av installationskostnaden i form av statliga bidrag.

Ta vara på möjligheten - investera i förnybar elproduktion NU. Det lönar sig!

 

*gäller netto/mikro producenter av förnybar elektricitet.

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Villavind AB - E-mail: info@villavind-com - Adress: Rönneberga backe 4, 261 91 Landskrona, Tel: 0418 400310 / 0738 096105, Facebook: www.facebook.com/villavind

illavind AB

V